Velikonoční křenová omáčka

Nastrouhaný křen

Paní Gerda z Českého Těšína nám poslala recept na hustější velikonoční křenovou omáčku, vhodnou i k namazání a ke všem uzeninám, nebo vajíčkům. Paní Gerda píše, že prý je to moc dobré.

Suroviny:
- malá majonéza
- 2 plné lžíce nastrouhaného křenu
- 1 sladší větší jablko
- 1 dl bílého vína

Postup:
1. Smícháme majonézu s křenem.
2. Jablko i se slupkou nastrouháme, zalejeme vínem a dusíme, až se víno odpaří.
3. Necháme zchladit a zamícháme do majonézy s křenem.
4. Necháme cca 2 hodiny odležet v ledničce a je hotovo.

Paní Gerdě děkujeme a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.