Vepřový kotlet pečený s bramborem

Paní Zdeňka z Havířova-Podlesí píše, že v 60. letech našla v časopise bezvadný recept na jídlo v jednom pekáči a od té doby až dodneška je v jejich rodině velmi oblíbený. A tak recept poslala i k nám do Ostravské rozhlasové rodinky.

Suroviny:
- vepřové kotlety
- pepř
- sůl
- olej na vymazání pekáče
- brambory
- sladká paprika
- sýr
- šlehačka

Postup:
Množství volíme podle počtu porcí, které chceme připravit. Kotlety osolíme, opepříme a položíme do vymazaného pekáče. Brambory nakrájíme na kolečka, osolíme, posypeme sladkou paprikou a poklademe je na kotlety. Vše zalijeme šlehačkou. Pekáč přikryjeme a dáme péct do trouby asi na hodinu a půl. Asi 15 minut před koncem pečení posypeme brambory strouhaným sýrem a necháme dopéct.

Přejeme dobrou chuť a paní Zdeňce posíláme odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, šéfredaktorka Radia Wave

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.