Višňová poleva

Třešně, višně, ovoce (ilustrační foto)

Zajímavý rodinný recept na višňovou polevu nám poslala paní Daria Kuchejdová z Dolního Benešova.

Suroviny:
- 1,25 kg vypeckovaných višní
- 0,8 kg cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce rumu

Postup:
Vypeckované višně povaříme 5 minut ve vlastní šťávě, přidáme cukr a vanilkový cukr a povaříme dalších 5 minut. Odstavíme a přidáme rum. Zamícháme a plníme do skleniček, které otočíme dnem vzhůru nebo sterilizujeme.

Paní Daria nazývá tento recept višňovou polevou a vzhledem k tomu, že při přípravě nepoužívá žádné želírovací přípravky, tak se domníváme, že tato poleva zůstane v podstatě tekutá a dá se pak třeba v zimě jednoduše použít třeba k přípravě koláče nebo jiných moučníků.

Paní Darii posíláme odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.