Vločkové sušenky

V Ostravské rozhlasové rodince vybíráme stále častěji z vašich dopisů ty recepty, které by vám mohly přinést předvánoční inspiraci. Dnes zařazujeme recept, který nám poslala paní Marie Vítková z Branky u Opavy. Je to recept na vločkové sušenky.

Suroviny:
- 250 g moučkového cukru
- 5 žloutků
- 2 celá vejce
- 200 g pomletých ovesných vloček
- 400 g polohrubé mouky
- 200 g másla

Postup:
Cukr, žloutky a vejce vyšleháme do husté pěny.

Přidáme ovesné vločky, mouku a máslo. Všechno uhněteme v těsto, které by nemělo být příliš husté.

Vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které pak klademe na vymaštěný plech a pečeme.

Jak píše paní Marie, sušenky jsou křehké a kypré i bez kypřícího prášku.

Paní Marii děkujeme za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Ekonomie.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.