Zapečená cuketa s vepřovým masem

Recept paní Lucie Grainerové z Třince pro Ostravskou rozhlasovou rodinku je na zapečenou cuketu s vepřovým masem. Receptů, ve kterých se vyskytuje jako jedna z hlavních ingrediencí cuketa, nám posíláte docela hodně. Pokud budeme někdy v budoucnu z vašich receptů sestavovat knihu, tak cuketě může být určitě věnována samostatná kapitola.

Suroviny:
- 1,5 kg cukety
- 1,2 kg mletého vepřového masa
- grilovací koření
- vegeta
- voda
- alobal

Postup:
Cukety očistíme, ale slupku neodstraňujeme a jednotlivé cukety podélně rozkrojíme vždy na dvě části, ze kterých vybereme vnitřek a připravíme si vlastně takové malé cuketové vaničky, do kterých budeme dávat masovou náplň.

Tu si ale musíme nejprve připravit. Do mletého masa dáme grilovací koření a trochu vegety. Promícháme a vkládáme do rozkrojených cuket. Ty naskládáme na pekáč, na který nalijeme trochu vody a přikryjeme alobalem. Pečeme 2 hodiny na 150 °C. Patnáct minut před upečením sundáme alobal.

Podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Děkujeme paní Lucii z Třince za recept a jako odměnu jí posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a CD album Miroslava Žbirky s názvem Miro.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo