Zapečené filé
Je to taková rychlovka, píše nám paní Jarmila ze Zelinkovic. Právě ona se postarala o další recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku. Je to jednoduchý recept na zapečené filé. Množství zvolte podle počtu osob a vaší chuti.
Suroviny:
- rybí filé
- mražená zelenina
- vejce
- strouhanka
- tvrdý sýr
- sůl
- vegeta
- máslo
- prášek do pečiva.
Postup:
1. Pekáč vyložíme plátky másla a na něj položíme vegetou okořeněné plátky rybího filé.
2. Filé posypeme mraženou zeleninou a strouhaným sýrem.
3. Vše zalijeme rozkvedlanými vejci, zamícháme do nich i trochu strouhanky (na zhoustnutí), trochu soli a asi 1/2 prášku do pečiva.
4. Necháme zapéct 20 až 30 minut při teplotě asi 180 °C.
Přejeme dobrou chuť a paní Jarmile posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.