Závitky z bůčku

Pan Jan z Ostravy-Poruby nám poslal svůj oblíbený recept na závitky z bůčku. Dají se jíst teplé, ale pan Jan píše, že u nich doma si nejvíc pochutnají na těchto bůčkových závitcích, až jsou vychladlé.

Suroviny:
- 1 kg prorostlého bůčku
- 1 bílý jogurt
- 100 g křenu smetanového ( je to jednodušší než strouhat čerstvý)

Postup:
1, Smícháme jogurt s křenem, bůček si nakrájíme na centimetrové pásky, osolíme, nanášíme smíchaný jogurt s křenem a stáčíme do rolád. Tak postupujeme, až všechen bůček máme spotřebovaný stejným způsobem.
2, Pak uložíme jednu vedle druhé do pekáčku. Jestli nám zbyl jogurt s křenem, potřeme vrch rolád.
3, Vše přikryjeme poklicí, dáme do trouby a hodinku se nemusíme o nic starat, nepodléváme.
4, Po hodině odkryjeme pokličku a necháme zčervenat.

Panu Janovi děkujeme za recept i za fotku a posíláme mu tričko a pěkné CD.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.

Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu

Osudy dobrého vojáka Švejka

Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET

Koupit

Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser