Zeleninové karbanátky

Recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Dana Čajková z Ostravy.

Suroviny:
- půl kapusty
- 4 ks mrkve
- 3 menší kedlubny
- 1 menší květák
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl
- pepř

Postup:
Zeleninu uvaříme ve slané vodě do měkka. Uvařenou dáme odkapat, pak ji umeleme. Do umleté zeleniny přidáme vejce, sůl, pepř a tolik strouhanky, abychom mohli tvořit karbanátky, které obalujeme jako řízky a opékáme po obou stranách. Chutnají výborně i za studena.

Děkujeme paní Daně, před časem už jsme zveřejnili jeden její recept, za který obdržela naše tričko, takže dnes jí posíláme jako dárek pěkné CD a placku Ostravské rozhlasové rodinky.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.