Babiččina velikonoční polévka

Recept na velikonoční polévku své babičky nám poslala paní Antonie z Ostravy. Základem je už uvařený vývar z uzeného masa.

Suroviny:
- vývar z uzeného masa
- uvařené uzené maso
- 1 papriková klobása
- 60 ml smetany ke šlehání
- 1 až 2 lžíce hladké mouky
- 4 vejce
- 2 brambory
- čerstvý křen
- pažitka
- sůl a pepř (podle chuti)

Postup:
1. V hrnci osmažíme cibulku na oleji, přidáme mouku a zalijeme vývarem z uzeného masa.
2. Přivedeme k varu, přidáme klobásku na kolečka a 10 minut povaříme.
3. Přilijeme smetanu, provaříme a je hotovo.

Do talířů nebo misek dejte na kousky nakrájené uzené maso, na kostky nakrájené brambory (uvařené ve slupce), nakrájená vejce (uvařená natvrdo) a zalijte polévkou. Posypte nastrouhaným křenem a nakrájenou pažitkou. Kdo nemá rád křen, může ho vynechat, i tak je polévka dobrá.

Za recept na tuto sváteční polévku děkujeme paní Antonii z Ostravy a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.