Bramboráky tak trochu jinak

Dnešní recept nám poslala paní Věra Mikulenková z Prostřední Bečvy, která píše, že letošní úroda brambor na Prostřední Bečvě je skvělá, až neuvěřitelná. Když tam před pár dny brambory vyorali a sklidili, tak si sedli doma se sousedy a dělali placky.

A právě tip na trochu jinou přípravu bramborových placků nám poslala paní Věra. Možná si řeknete - bramborové placky, to nic není, to umíme taky! Jenomže paní Věra dělá bramboráky tak, jak se to dělalo kdysi dávno - nasucho přímo na plotně kamen. Tedy abychom byli přesní, paní Věra vyměnila tu tradiční plotnu za suchou železnou pánvičku.

Vezměte si také takovou železnou pánev, nahřejte ji na plotně a pak na ni dejte těsto na bramboráky, jaké máte rádi a jaké jste zvyklí dělat. Výsledek ale bude určitě jiný, než když smažíte bramboráky v tuku - placka bude suchá, nebude z ní kapat olej. A na tuto suchou placku doporučuje paní Věra dát nastrouhaný sýr nivu rozmíchaný s kysanou smetanou a k tomu nějaké dobré pivo.

Čtěte také

Paní Věrce z Prostřední Bečvy děkujeme a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky a knihu.

Posílat recepry nám můžete i nadále, na mail kolegy Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava.

Paní Věrka se svou úrodou brambor
autor: posluchači ČRo