Cvičte s námi: cviky na bolest a masáže na bolest

29. duben 2020

Nejrůznější pohybové aktivity přístupné lidem všeho věku i rozdílné kondice. Pilates, jóga, tai chi, masáže či rehabilitační tělocvik. To vše najdete na našem webu.

Společně s odborníky – lékaři nebo cvičiteli a učiteli jsme se před časem každou neděli věnovali jednomu z určitých cviků. Dozvídali jste se, jak cvičit a proč, v čem konkrétně nám může být ten který cvik prospěšný. Rozhodli jsme se tento seriál pro vás „oprášit“.

Cvik 1 (obrázky publikovány v knize MUDr. K. Ramíka - Cvičení na vaši bolest)

Prvních pět dílů bude věnováno rehabilitačnímu tělocviku. O tom, proč nás něco bolí, které partie těla jsou nejproblematičtější a jak je speciálními cviky uvolnit, nám poradí rehabilitační lékař MUDr. Kamil Ramík, autor knihy Cviky na vaši bolest.

„Společně s námi si tak budete moci procvičit a protáhnout například krk, záda nebo kyčle. Rady lékaře doprovodí na našem webu také fotografie jednotlivých cviků,“ připomíná autorka rubriky Naďa Čvančarová.

Všichni dobře víme, že když nás něco bolí, den nestojí za nic. O to více pak, když jde o problém dlouhodobější. Zkuste spolu s námi vyzkoušet masáže na bolest, kdy si můžete ulevit vlastními silami, pokud se masážím budete věnovat alespoň trochu poctivě a pravidelně.

autor: tif
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.