Knedlíky plněné uzeným

U paní Mileny z Havířova mají rádi obyčejná, tradiční jídla, například bramborové knedlíky plněné uzeným. Tady je recept, podle kterého je paní Milena vaří.

Suroviny:
- 2 cibule
- sůl
- 80 g sádla
- 1 vejce
- 160 g hrubé mouky
- 300 g uzeného vařeného masa
- 60 g krupice
- 800 g vařených brambor

Postup:
Uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Nejlepší je uvařit si brambory den předem. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a krátce rozpracujeme v hladké těsto. Rozdělíme ho na 12 až 16 dílků, ze kterých uděláme placičky, poklademe uzeným masem nakrájeným na kostičky a z placiček uděláme knedlíky s uzeným uvnitř. Hned je ponoříme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut, přitom je jednou obrátíme.

Na talířích je omastíme cibulí osmaženou na tuku a doplníme zelím, nebo špenátem.

Děkujeme paní Mileně za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.