Kuřecí rarášci

Recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslal pan Štefan Kubičina z Polanky nad Odrou.

Suroviny:
- 750 g kuřecího masa (bez kůže, nakrájené na menší kousky)
- 2 vejce
- 1 dcl piva
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce solamylu
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř

Postup:
Z uvedených ingrediencí uděláme těstíčko a kousky kuřecího masa vmícháme do těstíčka. Necháme alespoň 3 hodiny v chladu. Pak masové kousky v těstíčku usmažíme na oleji. A kuřecí rarášci jsou hotoví. Přílohu si zvolte podle vaší chuti – brambory nebo hranolky.

Děkujeme panu Štefanovi za zaslání jeho oblíbeného receptu. Jako dárek mu posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Historie.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.