Plněná krkovička
Ostravská rozhlasová rodinka se rozrostla o dalšího člena a je bohatší o jeden nový recept. Poslala nám ho paní Šárka Pětvaldská z Ostravy.
Suroviny:
- 1 kg krkovice
- 2 cibule
- česnek
- kremžská hořčice
- mrkev
- celer
- sůl
- pepř
- slanina
- okurka
- petržel
- olej (sádlo)
- sladká nebo zakysaná smetana
Postup:
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme tak, abychom vytvořili kapsu. Dále maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do kapsy dáme cibuli, slaninu, okurku a převážeme provázkem.
Na pekáč dáme zbytek cibule, nakrájíme mrkev, celer a petržel na kostky a samozřejmě maso, vše zakápneme olejem (můžeme použít i sádlo) a pečeme doměkka.
Po upečení vyndáme maso a zeleninu rozmixujeme a přidáme sladkou nebo zakysanou smetanu (podle toho, kterou máte raději). Podáváme s knedlíkem.
Přejeme dobrou chuť, paní Šárce děkujeme za recept a posíláme jí odměnu – tričko Českého rozhlasu Ostrava i placku Ostravské rozhlasové rodinky.
Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka