Kuřecí rarášci
Recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslal pan Štefan Kubičina z Polanky nad Odrou.
Suroviny:
- 750 g kuřecího masa (bez kůže, nakrájené na menší kousky)
- 2 vejce
- 1 dcl piva
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce solamylu
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
Postup:
Z uvedených ingrediencí uděláme těstíčko a kousky kuřecího masa vmícháme do těstíčka. Necháme alespoň 3 hodiny v chladu. Pak masové kousky v těstíčku usmažíme na oleji. A kuřecí rarášci jsou hotoví. Přílohu si zvolte podle vaší chuti – brambory nebo hranolky.
Děkujeme panu Štefanovi za zaslání jeho oblíbeného receptu. Jako dárek mu posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Historie.
Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka