Grilovaná česnekovo-medová žebírka
Dnešní recept nám poslal pan Vladimír z Frýdku-Místku a je to recept na grilovaná česnekovo-medová žebírka. Jak poznamenává pan Vladimír, není to sice tak zdravé jako mrkvový salát, ale je to fajne.
Suroviny na 4 porce:
- 1 kg vepřových žeber
- 1 jedna cibule
- bobkový list
- sůl
- kečup
- med
- worcesterová a sójová omáčka
- grilovací koření
- česnek
- kmín
Postup:
Žebírka uvaříme do měkka v osolené vodě, do které dáme i rozpůlenou cibuli a bobkové listy. Po uvaření vytáhneme z vody a necháme odkapat.
Teď budeme potřebovat marinádu. Tu si připravíme v misce, kde rozmícháme 2 lžíce kečupu, 2 lžičky medu, 2 lžičky worcesterové omáčky, 2 lžičky sojové omáčky, 1 lžičku grilovacího koření, 6 stroužků lisovaného česneku, půl lžičky mletého kmínu a sůl.
Marinádou potřeme uvařená žebírka a necháme alespoň 4 hodiny odležet a poté je ještě upečeme. Pan Vladimír píše, že je peče z obou stran asi 20 minut v troubě na 220 °C.
Panu Vladimírovi děkujeme za recept, odměnu posíláme do Frýdku Místku. Tou odměnou je tričko Ostravské rozhlasové rodinky a kniha Pavla Maurera Nejezte blbě.
Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.