Grilovaná česnekovo-medová žebírka

Dnešní recept nám poslal pan Vladimír z Frýdku-Místku a je to recept na grilovaná česnekovo-medová žebírka. Jak poznamenává pan Vladimír, není to sice tak zdravé jako mrkvový salát, ale je to fajne.

Suroviny na 4 porce:
- 1 kg vepřových žeber
- 1 jedna cibule
- bobkový list
- sůl
- kečup
- med
- worcesterová a sójová omáčka
- grilovací koření
- česnek
- kmín

Postup:
Žebírka uvaříme do měkka v osolené vodě, do které dáme i rozpůlenou cibuli a bobkové listy. Po uvaření vytáhneme z vody a necháme odkapat.

Teď budeme potřebovat marinádu. Tu si připravíme v misce, kde rozmícháme 2 lžíce kečupu, 2 lžičky medu, 2 lžičky worcesterové omáčky, 2 lžičky sojové omáčky, 1 lžičku grilovacího koření, 6 stroužků lisovaného česneku, půl lžičky mletého kmínu a sůl.

Marinádou potřeme uvařená žebírka a necháme alespoň 4 hodiny odležet a poté je ještě upečeme. Pan Vladimír píše, že je peče z obou stran asi 20 minut v troubě na 220 °C.

Panu Vladimírovi děkujeme za recept, odměnu posíláme do Frýdku Místku. Tou odměnou je tričko Ostravské rozhlasové rodinky a kniha Pavla Maurera Nejezte blbě.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.