Pavlovské zelí

Kysané zelí

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku bude od pana Milana z Ostravy-Radvanic. Píše, že tento recept vymyslel sám, když ho honila mlsná a pojmenoval ho Pavlovské zelí.

Suroviny:
- 0,5 kg kysaného zelí
- 3 cibule
- 2 nožky klobásky
- 3 vejce
- sádlo
- sůl
- pepř
- sladká mletá paprika

Postup:
1. Do kastrolu dáme 2 lžíce sádla, cibuli nakrájíme na větší kostky, orestujeme na sádle a zpěníme, ať trochu změkne.
2. Pak nakrájíme klobásky na 1 cm kolečka, která ještě rozkrájíme na 4 stejné dílky. Přidáme k cibuli a orestujeme. Pak přidáme zelí i s lákem.
3. Dle chuti osolíme a opepříme.
4. Když je zelí měkké, tak přidáme lžičku sladké mleté papriky a vklepneme vejce. Mícháme, dokud se vejce nespojí.

Podáváme s chlebem.

Přejeme dobrou chuť a panu Milanovi posíláme odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.