Tip na oběd od paní Karly
Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Karla z Jistebníku. Píše, že je věrnou posluchačkou Českého rozhlasu Ostrava a že už ji oslovilo hodně posluchačských receptů. Proto se rozhodla přispět také a podělit se s ostatními o jeden recept na přípravu oběda. Vybrala uzenou polévku a křenovou omáčku s knedlíkem.
Budeme potřebovat uzené maso, které uvaříme a bude z něj i polévka. Paní Karla používá nejraději uzenou kýtu z krocana, chovají totiž, jak píše, kdejakou drůbež. Ale určitě můžete použít i jiné uzené maso. Po uvaření masa zavaříme do polévky malé krupky a máme ji připravenou.
Teď si připravíme křenovou omáčku. Uděláme jíšku, zalijeme smetanou, přidáme křen a povaříme. Až budeme mít omáčku hotovou, tak do ní obereme maso z uzené krocaní kýty, nebo do ní dáme takové uzené, jaké máme. Servírujeme s knedlíky.
Přejeme dobrou chuť a paní Karle posíláme jako odměnu tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka