Tip na oběd od paní Karly

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Karla z Jistebníku. Píše, že je věrnou posluchačkou Českého rozhlasu Ostrava a že už ji oslovilo hodně posluchačských receptů. Proto se rozhodla přispět také a podělit se s ostatními o jeden recept na přípravu oběda. Vybrala uzenou polévku a křenovou omáčku s knedlíkem.

Budeme potřebovat uzené maso, které uvaříme a bude z něj i polévka. Paní Karla používá nejraději uzenou kýtu z krocana, chovají totiž, jak píše, kdejakou drůbež. Ale určitě můžete použít i jiné uzené maso. Po uvaření masa zavaříme do polévky malé krupky a máme ji připravenou.

Teď si připravíme křenovou omáčku. Uděláme jíšku, zalijeme smetanou, přidáme křen a povaříme. Až budeme mít omáčku hotovou, tak do ní obereme maso z uzené krocaní kýty, nebo do ní dáme takové uzené, jaké máme. Servírujeme s knedlíky.

Přejeme dobrou chuť a paní Karle posíláme jako odměnu tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autoři: rip , posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.