Vařte s námi: oranžová polévka z dýně hokaido podle paní Inky

Polévka z dýně hokaido je zdravá, krásně oranžová a v tomto podzimním čase nás zahřeje. Vaří paní Inka Bartošová z Ostravy, za kterou na návštěvu s mikrofonem zašla redaktorka Dagmar Misařová.
Polévka z dýně hokaido je zdravá, krásně oranžová a v tomto podzimním čase nás zahřeje. S jakým receptem sklízí úspěch u svých blízkých i přátel paní Inka Bartošová z Ostravy?
Pokud se necháte inspirovat receptem na polévku z dýně hokaido paní Inky Bartošové z Ostravy, připomínáme její dobré rady z reportáže.
Kolečka mrkve na zpěněné cibulce nejprve chvilku opečeme, aby se uvolnil pro tělo zdravý karoten, a pak teprve do hrnce přidáme na kostky nakrájenou dýni. A nastrouhaný muškátový oříšek s prolisovaným česnekem přidáváme až na konec. Smetanu rozkvedláme zvlášť v hrnku a teprve pak ji vlijeme zpět do polévky, aby se nám neudělaly žmolky.
Zdobit můžete na talíři zelenou petrželkou a na sucho opečenými dýňovými semínky.
Hokkaidó nebo hokaido?
Dýně Hokaido se od pradávna pěstuje na Dálném východě, odkud se rozšířila do Ameriky, její prapůvod však můžeme nalézt v Nové Anglii. Obliba dýně Hokaido, jejíž původní název Hokkaidó si většina z nás počeštila, v dnešní době vzrůstá i v České republice díky stoupajícímu zájmu o zdravý životní styl.
Zdroj: www.dyne-hokaido.cz
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.