Vařte s námi: oranžová polévka z dýně hokaido podle paní Inky

Vařte s námi

Největší audioportál na českém internetu

Tak se servíruje polévka z dýně hokaido | Foto: Dagmar Misařová, Český rozhlas

Polévka z dýně hokaido je zdravá, krásně oranžová a v tomto podzimním čase nás zahřeje. Vaří paní Inka Bartošová z Ostravy, za kterou na návštěvu s mikrofonem zašla redaktorka Dagmar Misařová.

Polévka z dýně hokaido je zdravá, krásně oranžová a v tomto podzimním čase nás zahřeje. S jakým receptem sklízí úspěch u svých blízkých i přátel paní Inka Bartošová z Ostravy?

Pokud se necháte inspirovat receptem na polévku z dýně hokaido paní Inky Bartošové z Ostravy, připomínáme její dobré rady z reportáže.

Paní Inka vaří polévku z dýně hokaido

Kolečka mrkve na zpěněné cibulce nejprve chvilku opečeme, aby se uvolnil pro tělo zdravý karoten, a pak teprve do hrnce přidáme na kostky nakrájenou dýni. A nastrouhaný muškátový oříšek s prolisovaným česnekem přidáváme až na konec. Smetanu rozkvedláme zvlášť v hrnku a teprve pak ji vlijeme zpět do polévky, aby se nám neudělaly žmolky.

Zdobit můžete na talíři zelenou petrželkou a na sucho opečenými dýňovými semínky.

Hokkaidó nebo hokaido?

Dýně Hokaido se od pradávna pěstuje na Dálném východě, odkud se rozšířila do Ameriky, její prapůvod však můžeme nalézt v Nové Anglii. Obliba dýně Hokaido, jejíž původní název Hokkaidó si většina z nás počeštila, v dnešní době vzrůstá i v České republice díky stoupajícímu zájmu o zdravý životní styl.
Zdroj: www.dyne-hokaido.cz

autor: dam