Velikonoční hlavička
Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku bude opět velikonoční – poslal nám ho pan Láďa z Frýdku-Místku a je to recept na jeho oblíbenou Velikonoční hlavičku, což je vlastně nádivka.
Suroviny:
- 600 g vepřového masa
- 600 g uzeného masa
- 600 g telecího masa
- 6 až 10 vajec
- 6 až 10 rohlíků
- sůl
- petržel
- 2 lžíce sekaných kopřiv
- 30 až 40 g tuku
Postup:
Maso uvaříme a nadrobno pokrájíme. Promícháme s nakrájenými rohlíky, které trochu navlažíme polévkou z masa. Přidáme vejce, osolíme, okořeníme, dobře promícháme a pečeme ve vymazaném pekáči.
Nádivku můžeme podávat teplou i studenou.
Přejeme dobrou chuť a panu Láďovi posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka