Velikonoční plecovník

Další z řady velikonočních receptů nám poslala paní Anička z Ostravy-Kunčiček. Plecovník prý chutná ke kávě i k pivu. A hlavně mají ho rádi i koledníci.

Suroviny:
- 0,5 kg polohrubé mouky
- 1 kostka droždí
- 2 lžíce oleje
- 2 vejce
- sůl
- 400 g uvařeného uzeného masa
- 2 až 4 bílé klobásy na zapékání

Postup:
1. Kynuté těsto uděláme z vývaru uzeného masa a necháme vykynout.
2. Připravíme si pekáč, který pořádně vymažeme.
3. Do pekáče nalijeme do poloviny těsto, na něj pokrájíme uzené maso a klobásy a nahoru dáme zbytek těsta.
4. Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut do růžova.

Děkujeme paní Aničce za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.