Krůtí závitek se špenátem a vejcem na špagetách

Šéfkuchař Aleš Petřík z ostravské restaurace Amfora poradí, jak připravit chutné a lehké jarní jídlo. Spolu s námi si můžete připravit krůtí závitek se špenátem a vejcem na špagetách. Přidáme také recept na jarní salát. V pořadu je navíc řeč o tradiční české kuchyni, o guláši.


Krůtí závitek se špenátem a vejcem na špagetách


Recept:
K přípravě závitku potřebujeme krůtí prsa, jedno celé vařené vejce, špenát nejlépe listový, může být i mražený, hladkou mouku na obalení, čerstvou petrželku, smetanu, olivový olej, pepř, sůl a steakové koření.

Postup:
Z krůtích prsou ukrojíme plátek, mírně naklepeme, posolíme a okořeníme steakovým kořením. Přidáme špenát, který rozprostřeme na celý rozklepaný plátek masa a přidáme jedno celé vejce. Plátek zabalíme do závitku, aby se maso při pečení nerozevřelo závitek přidržíme jehlami. Na závěr okořeníme steakovým kořením a obalíme v hladké mouce.

Troubu si předehřejeme na 160 -180 stupňů, vezme pánvičku dáme do ní olej. Závitek vložíme do rozehřátého oleje, restujeme a otáčíme asi 5 minut.

Ještě než závitek vložíme do trouby, uděláme si jednoduše smetanovou omáčku. Na maso nalijeme 31 % smetanu, přidáme petrželovou nať a dochutíme solí a pepřem. Poté závitek vložíme do trouby na 5 - 10 minut.

Uvaříme špagety, na pánvičce na olivovém oleji orestujeme nasekaný česnek a přidáme špagety, ozdobíme petrželovou natí a dokořeníme barevným pepřem.


Jarní salát

Postup: Směs salátů lolo rosso, lolo bianco, čínský salát a ledový salát natrháme a smícháme dohromady. Přidáme jogurtovou zálivku.

Zálivka: Jogurt + smetana 31 %, zakapeme olivovým olejem a balzamikovým octem, přidáme petrželovou nať a dochutíme solí a pepřem.

autor: Jana Hovjacká

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.