Kuřecí prso na grilované zelenině, tiramisu

Pokud jste příznivci zdravější stravy, jistě vás potěší sobotní kulinářský pořad Dobrůtky. Šéfkuchař ostravské restaurace Stella Marina poradí, jak rychle a chutně připravit kuřecí prsa s kůží na grilované zelenině. Restaurace Stella Marina se zaměřuje na přípravu italských jídel a tak se mimo jiné dozvíte o dalších chutných receptech, které restaurace nabízí a na závěr ochutnáme výborné italské tiramisu.



Kuřecí prso na grilované zelenině

Kuřecí prso nejlépe s kůží naložíme do olivového oleje s bylinkami (dle chuti každého, šéfkuchař doporučuje citrónový tymián), necháme v lednici nejlépe hodinu až dvě před přípravou. Naložené maso osolíme, opepříme. Na pánvičce ho osmahneme na olivovém oleji, pokládáme kůží dolů. Po 2 až 3 minutách vložíme do předehřáté trouby (190 – 200 stupňů) na 15 minut.

Grilovaná zelenina
Rajče, řapíkatý celer, lilek, cuketu, cibuli, česnek, fenykl, mrkev nakrájíme na větší kousky. Na pánvičce s olivovým olejem osmahneme všechny kousky. Osolíme, opepříme. Asi 5 minut restujeme a podáváme.

Na zeleninu položíme připravené maso a ozdobíme bylinkami.


Tiramisu

Italské piškoty, silná káva nejlépe presso, amaretto,mascarpone,cukr a žloutky.

Tiramisu

Do připravené nádoby naskládáme italské piškoty, které jsme namočili v silné kávě smíchané s troškou amaretta. Vyšleháme žloutky s cukrem a jemně vmícháme italský sýr mascarpone. Na chuť přidáme trošku amaretta. Hmotu natřeme na připravené piškoty. Poté klademe další vrstvu piškotů a končíme hmotou připravenou z vajec a ze sýra. Necháme zatuhnout na 5 hodin. Před podáváním posypeme tiramisu hořkým kakaem a dozdobíme mátovými listy.

autor: Jana Hovjacká

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.