Polévka z červené řepy

Recept na polévku z červené řepy nám pro Ostravskou rozhlasovou rodinku poslal pan Jiří Snášel z Bruntálu.

Suroviny:
- 2 červené řepy
- 1 cibule
- olej
- fenykl
- anýz
- tymián
- česnek rozetřený se solí
- lžička octa
- zelená petržel, pažitka (nebo i bylinkové máslo)
- zakysaná smetana

Postup:
V polévkovém hrnci osmahneme na oleji nakrájenou cibulku, přidáme lžičku fenyklu, anýzu, špetku tymiánu a necháme rozvonět. Nasypeme červenou řepu (oloupanou a nakrájenou na kostky). Orestujeme, zalijeme vodou, mírně osolíme a vaříme doměkka. Důkladně rozmixujeme a raději propasírujeme přes cedník. Dochutíme rozetřeným česnekem, pepřem, zakápneme octem. Na talíři ozdobíme kysanou smetanou se zelenými bylinkami.

Za recept na polévku z červené řepy děkujeme panu Jiřímu z Bruntálu a posíláme mu dárek – tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Historie.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.