Grilovaný pstruh podle Miloše Kopala

Náš kulinářský pořad budeme tentokrát ladit vyloženě letně. Tato část roku je totiž úzce spojena s grilováním. Budeme přitom ale myslet i na pravidla zdravé výživy, a tak jako základ našeho vaření použijeme ryby. Dvojice šéfkuchařů Jakub Řičica a Miloš Kopal vám nabídne praktické rady k nákupu a výběru ryb, ale i recepty ke grilování kapra a pstruha.



Recept na grilovaného pstruha podle Miloše Kopala
(pro 4 osoby)

Suroviny:
4 syrové pstruhy (může být i makrela)
80g másla
2 druhy syrových bylinek
2 stroužky česneku
2 lžíce nakrájených červených feferonek
1 lžíce Vegety
1 lžíce hořčice
1 lžíce worchestrové omáčky
1 lžíce citrónové šťávy
sůl
pepř


Postup
Změklé máslo promícháme s nasekanými bylinkami, hořčicí, Vegetou, feferonkami, worchestrem a citrónovou šťávou a necháme ztuhnout v lednici. Ryby řádně omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a poté zevnitř i zvenčí potřeme máslovou směsí. Poté rybu příčně ještě několikrát nakrojíme a i do zářezů dáme máslovou směs. Grilujeme z obou stran. Podáváme s vařenými brambory nebo pečivem. Postačí ale také pouze syrová zelenina nebo zeleninový salát.

autor: š.iva