Grilovaný pstruh podle Miloše Kopala

Náš kulinářský pořad budeme tentokrát ladit vyloženě letně. Tato část roku je totiž úzce spojena s grilováním. Budeme přitom ale myslet i na pravidla zdravé výživy, a tak jako základ našeho vaření použijeme ryby. Dvojice šéfkuchařů Jakub Řičica a Miloš Kopal vám nabídne praktické rady k nákupu a výběru ryb, ale i recepty ke grilování kapra a pstruha.



Recept na grilovaného pstruha podle Miloše Kopala
(pro 4 osoby)

Suroviny:
4 syrové pstruhy (může být i makrela)
80g másla
2 druhy syrových bylinek
2 stroužky česneku
2 lžíce nakrájených červených feferonek
1 lžíce Vegety
1 lžíce hořčice
1 lžíce worchestrové omáčky
1 lžíce citrónové šťávy
sůl
pepř


Postup
Změklé máslo promícháme s nasekanými bylinkami, hořčicí, Vegetou, feferonkami, worchestrem a citrónovou šťávou a necháme ztuhnout v lednici. Ryby řádně omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a poté zevnitř i zvenčí potřeme máslovou směsí. Poté rybu příčně ještě několikrát nakrojíme a i do zářezů dáme máslovou směs. Grilujeme z obou stran. Podáváme s vařenými brambory nebo pečivem. Postačí ale také pouze syrová zelenina nebo zeleninový salát.

autor: š.iva

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

Karel Klostermann Ze světa lesních samot

Ze světa lesních samot

Koupit

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.