Houbový krém, vepřová panenka plněná rajčaty a mozzarelou

Nejprve Houbový krém. Poté Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty a mozzarelou se šťouchanými bramborami a nakonec Vanilková zmrzlina s horkými malinami. To je menu Restaurace Stará celnice v Hlučíně, kde jsme natáčeli další díl magazínu Dobrůtky. Dobrou chuť!


Houbový krém

Suroviny:
- směs hub
- smetana
- hladká mouka
- cibule
- drcený kmín
- pepř
- sůl
- máslo
- olej

Postup:
V hrnci orestujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kousek másla a houby – nejlepší je směs praváků, čerstvých nebo mražených. Houby chvilku restujeme a dochutíme špetkou drceného kmínu, mletým pepřem a solí. Vše zalijeme vodou a přivedeme k varu. Poté do polévky vmícháme jíšku nebo mouku rozmíchanou v troše vody a společně důkladně provaříme. Nakonec do polévky vmícháme smetanu, která houbový krém dochutí a zjemní.

Houbový krém


Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty a mozzarelou

Suroviny:
- vepřová panenka
- sušená rajčata v oleji
- mozzarela v nálevu
- bazalka
- sůl
- olej

Postup:
Vepřovou panenku očistíme a odkrojíme špičaté konce. Z masa ukrojíme zhruba 200 gramovou porci. Steak promáčkneme, vytvarujeme a dlouhým špičatým nožem jej propíchneme skrz. Sušená, v oleji naložená rajčata nakrájíme stejně jako mozzarelu na kostičky, promícháme je a směsí maso prošpikujeme. Shora jej osolíme, popřípadě posypeme steakovým kořením. V pánvi maso na oleji ze všech stran zprudka osmahneme a dále pečeme 8 - 10 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Upečenou panenku podáváme se šťouchanými brambory se zakysanou smetanou.


Zmrzlina s horkými malinami

Suroviny:
- vanilková zmrzlina
- maliny
- šlehačka

Zmrzlina s horkými malinami

Postup:
Na velmi jednoduchý dezert potřebujeme čerstvé nebo mražené maliny. Pokud máme maliny mražené, necháme je rozehřát v mikrovlnné troubě anebo na mírném plameni na sporáku. Horké maliny servírujeme s vanilkovou zmrzlinou a zdobíme šlehačkou.

autor: čan

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.