Indonéská kuchyně: kuřecí polévka a křupavé rybí filé
V prvním dubnovém vydání Dobrůtek vám připomeneme recept, pro který jsme se už před časem vydali do ostravské restaurace Poseidon. Kuchař Adam Smrčka nám představí chutné a zdravé pokrmy Indonéské kuchyně - společně si připravíme Drůbeží polévku se zázvorem a krevetami a Křupavé rybí filé s jávskou rýží.
Jde o reprízované vydání pořadu, původní text s receptem najdete zde.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.