Královské oko, palačinka s lesním ovocem

Královské oko a Palačinky s lesním ovocem - uznejte, že to nezní špatně? Další recepty, kterými si můžete zpestřit konec léta a začátek podzimu, by tak měly uspokojit jak chutě těch, kteří rádi vyzkoušejí masitou specialitu, tak těch, kteří jsou na sladké.


Královské oko

Suroviny:
- kuřecí maso
- vepřové maso
- vejce
- hermelín
- anglická slanina
- hořčice
- kečup
- máslo
- olivový olej
- koření
- sůl

Postup:
Plátek kuřecích prsou a vepřové kotlety naklepeme a naložíme den předem do směsi z oleje, sojové omáčky, vody, nakládací směsi Progastro a Podravky. Maso opékáme na oleji z obou stran asi 5 minut. Poté ho vyndáme a v pánvi si z másla, hořčice, sojové omáčky a kečupu připravíme šťávu. Maso na ni opět vložíme. Do další pánve vyklepneme na rozehřátý olej celé vejce, v druhé části pánve prohřejeme podélně rozkrojený hermelín. Ten poté vložíme mezi opečené maso tak, aby vespod byl plátek kotlety, na něm hermelín překrytý plátkem kuřecího. Pod poklicí vše prohřejeme, tak aby se sýr začal pomalu rozpouštět. Nakonec na maso položíme sázené vejce a vše propíchneme špejlí s osmaženým plátkem anglické slaniny.


Palačinka s lesním ovocem

Suroviny:
- mléko
- hladká mouka
- vejce
- lesní ovoce
- kysaná smetana
- čokoládový doping
- šlehačka
- cukr
- sůl
- máslo

Palačinka s lesním ovocem

Postup:
Z mléka, mouky, vejce, cukru a špetky soli si připravíme těsto na palačinky. Na jednu porci postupně usmažíme dvě palačinky, které servírujeme na talíř přeložené do dvou trojúhelníků. Doprostřed klademe lesní ovoce, které lehce osladíme. Zdobíme šlehačkou a podáváme se zakysanou smetanou ochucenou čokoládovým dopingem.

autor: čan

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.