Kuřecí nudličky na smetaně, jablečné palačinky

V magazínu si jezdíme pro inspiraci na nejrůznější místa našeho kraje. Tentokrát jsme zavítali do Nového Dvoru u Opavy, kam si můžete zajet nejen na krásnou podzimní procházku do Arboreta, ale také navštívit místní restauraci. Kuchař Petr Švarc pro nás vybral dva recepty, se kterými můžete vykouzlit například rychlý a chutný víkendový oběd. Společně si dnes připravíme Kuřecí nudličky na smetaně a Jablečné palačinky.


Kuřecí nudličky na smetaně

Suroviny:
- kuřecí prsa
- žampiony
- smetana třicetiprocentní
- hladká mouka
- olej
- vegeta
- sůl

Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme je a ochutíme vegetou. Na pánvi rozehřejeme olej a nudličky ze všech stran asi pět minut opékáme. Poté k masu přidáme na plátky nakrájené žampiony. Na jednu porci postačí 4 kousky, zbavené nožiček, a nejlépe čerstvé, ne mražené. K masu a žampionům přilijeme na pánev smetanu a zlehka zahustíme světlou jíškou. Pár minut vše společně povaříme a v případě potřeby ještě dosolíme. Kuřecí nudličky podáváme nejlépe s rýží, popřípadě s brambory.


Jablečné palačinky

Suroviny:
- mléko
- polohrubá mouka
- vaječné žloutky
- moučkový cukr
- vanilkový cukr
- šlehačka
- džem
- rum
- jablka
- skořice
- olej

Jablečné palačinky

Postup:
Mléko s moukou a žloutky vyšleháme do hladkého těsta. Přidáme cukr, skořici, kapku rumu a najemno nastrouhaná jablíčka. Na pánvi rozehřejeme olej a naběračkou na něj nalijeme vedle sebe tři až čtyři menší palačinky. Smažíme je z obou stran. Poté palačinky rozprostřeme na talíř a dozdobíme. Můžeme použít například džem, na něj pocukrované jemné plátky jablka a šlehačku. Podle chuti můžeme na přizdobení zvolit i jiný druh ovoce, tvaroh nebo zmrzlinu. Dobrou chuť.

autor: čan

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.