Kuřecí prso s treskou à la losos

Letní jídelníček by měl být lehký a ne příliš kalorický. Základ má podle odborníků na výživu a gastronomii tvořit zelenina, bílá masa a hlavně - ryby. Pojďte s námi ochutnat obojí najednou! Že to nejde? O opaku se vás pokusí přesvědčit paní Helena Schweinerová z Bílovce, která vás v našem pravidelném kulinářském pořadu pozve na kuřecí prso s treskou à la losos.


Kuřecí prso s treskou à la losos

Suroviny:
- na 1 osobu jedno kuřecí prso
- sůl
- steakové koření
- nasolená treska a la losos (může být i pravý uzený losos)
- tvrdý nastrouhaný sýr eidam, nejlépe 30%
- tuk za pečení a smažení
- vajíčko, hladká mouka a strouhanka na trojobal

Postup:
Kuřecí prso omyjeme, osušíme, nařízneme a paličkou naklepeme na tenčí plátek tak, aby se po naplnění dal dobře zabalit. Plátek posypeme nastrouhaným sýrem, dáme trochu nasolené tresky, přeložíme, zabalíme a povrch mírně osolíme a posypeme steakovým kořením. Rozpálíme tuk na pánvičce a spojovacím švem položíme na horkou pánev. Po 2 minutách otočíme a pánev přikryjeme pokličkou, aby se celý závitek zatáhl. Po dalších 2 minutách stáhneme z ohně a balíme do trojobalu. Nakonec smažíme v hlubokém tuku. Nemusíme smažit dlouho, protože maso už je částečně tepelně upravené předchozím dušením.

Doporučené přílohy:
K tomu to jídlu už autorka receptu nedoporučuje hranolky, americké brambory ani žádné další smažené přílohy, protože kuřecí závitek je také připravován v trojobalu a v hlubokém oleji. Nechceme li zvýšit kalorickou hodnotu tohoto jídla a ani si přivodit žlučníkové potíže, volíme raději vařené brambory, čerstvou zeleninu, zeleninový salát nebo třeba dušenou brokolici.

autor: š.iva

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.