Kuřecí závitek se špenátem s kari omáčkou

Kuřecí maso je zdravé, lehké, dostupné a výborně se hodí i pro lehkou letní kuchyni. A právě proto jsme si jej vybrali i pro naše rozhlasové vaření. V pořadu vám nabízíme recept na velmi chutné kuřecí závitky se špenátem.

Nejen že výborně chutnají, ale když je rozkrojíte a správně naservírujete s pohledem na řez, vypadají na talíři naprosto neodolatelně. Nu, a abychom dosáhli maximálního vyladění chutí, připravíme si k nim i výtečnou kari omáčku. Přílohu už si můžete vybrat sami ale kromě knedlíků můžete vyzkoušet prakticky cokoliv.


Kuřecí závitek se špenátem, nivou a kari omáčkou
(recept podle restaurace Modrá laguna Bílovec)

Suroviny:
- kuřecí prsa
- sýr Niva
- nejlépe čerstvý listový špenát (může být i mražený)
- anglickou slaninu
- česnek
- olej
- sůl
- kari koření
- steakové koření
- 30% smetana

Postup:
Kuřecí prso omyjeme, osušíme, nařízneme a roztáhneme na co největší plochu. Poté jemně naklepeme tak, abychom maso úplně nerozbili. Poté plátek osolíme, okořeníme steakovou směsí. Poté doprostřed steaku dáme váleček špenátu, do kterého jsme přidali nadrobno nakrájený nebo prolisovaný česnek, špenát mírně osolíme. Doprostřed přidáme sýr Niva. Závitek nepropichujeme, jen zavineme a spodní částí dáme na rozpálený tuk na pánvičce. Zprudka nejprve orestujeme zprudka z obou stran a poté přiklopíme pokličkou a necháme podusit až změkne. Čas, po který musíte čekat, až se maso upeče, využijeme na přípravu přílohy (rýže). Jakmile je maso hotové, tuk slijeme a na pánvičku k závitku nalijeme smetanu. Společně pak pod pokličkou chvíli dusíme, aby se chutě spojily, poté do omáčky přidáme trošku kari koření, mírně osolíme, přidáme trochu cukru a opět společně provaříme. Nakonec zakápneme citrónovou šťávou (proto ten cukr). Podáváme s rýží nebo čímkoliv jiným, kromě knedlíků.

autor: š.iva