Kuřecí závitek s hermelínem na zelenině
Lehké a hlavně rychlé letní jídlo - to je naše nabídka, kterou vám naservírujeme v rámci pravidelného kulinářského magazínu. Tentokrát budeme společně s paní Marií Henselovou připravovat závitek s plísňovým sýrem a kořenovou zeleninou a bramborovou přílohou.
Kuřecí závitek s hermelínem na zelenině
Suroviny:
- syrová strouhaná mrkev
- syrový strouhaný celer
- pepř
- sůl
- hermelín
- šunka
- kuřecí prso
- olej
- smetana na šlehání
- brambory jako příloha
Postup:
Kuřecí prso omyjeme, osušíme a naklepeme paličkou na maso na tenký plátek. Maso osolíme, opepříme, položíme na něj plátky šunky a asi 3 hranolky podílně nakrájeného Hermelínu. Plátek masa s nádivkou smotáme do závitku, můžeme obalit v hladké mouce a dáme restovat zprudka na rozpálený olej na pánev. Závitek postupně otáčíme na všechny strany aby se rovnoměrně opekl a mezitím jej přikrýváme poklicí, aby se zatáhl celý. Poté přidáme na pánev kořenovou zeleninu a opět restujeme. Po zhruba 2-3 minutách přilijeme smetanu na šlehání a necháme krátce provařit. Když omáčka zhoustne, je hotovo. Podáváme nejlépe s vařenými brambory, hodí se i opékané, stejně tak i zeleninová obloha.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.