Polská kuchyně: bitki s buraczkami

Víte, jak chutnají bitki? Zřejmě jen málokdo z vás si pod tímto názvem dokáže představit konkrétní jídlo. Jak vypadá? Jak se připravuje a hlavně jak chutná?

Natáčeli jsme v rodině, ve které se mísí polské a české geny, a tedy i polská a česká kuchyně. Je tedy jasné, že bitki patří právě k jídlům, která můžete běžně ochutnat právě u našich severních sousedů.

Prozradíme, jak si jej můžete ukuchtit i vy. Základem je kvalitní hovězí maso.


Jde o reprízované vydání pořadu, původní text s receptem najdete zde.

autor: š.iva

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.