Polská kuchyně: bitki s buraczkami
Víte, jak chutnají bitki? Zřejmě jen málokdo z vás si pod tímto názvem dokáže představit konkrétní jídlo. Jak vypadá? Jak se připravuje a hlavně jak chutná?
Natáčeli jsme v rodině, ve které se mísí polské a české geny, a tedy i polská a česká kuchyně. Je tedy jasné, že bitki patří právě k jídlům, která můžete běžně ochutnat právě u našich severních sousedů.
Prozradíme, jak si jej můžete ukuchtit i vy. Základem je kvalitní hovězí maso.
Jde o reprízované vydání pořadu, původní text s receptem najdete zde.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.