Husa stokrát jinak
Husa patří už mnoho let mezi tradiční české suroviny. Její maso je šťavnaté, křehké a dá se upravovat na mnoho způsobů. Snad právě proto jej má ve svém repertoáru také restaurace Na Záguří v Havířově, kam jsme také vyjeli natočit zajímavý recept. Na místě nás přivítala místní šéfkuchařka Jana Jeřábková a prozradila mimo jiné recept na husu upravenou nasladko.
Vzhledem k tomu, že jde o reprízu pořadu z loňského roku, kdy ještě rozhlasové Dobrůtky neměly svou webovou stránku, nejsou k dispozici fotografie a postup k přípravě pokrmu je k dispozici jen ve zvukové podobě - tedy v přiloženém audiosouboru. Děkujeme za pochopení.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.