Pečená kolínka ze selete, mascarpone s malinovým dipem
Za zajímavými recepty se tentokrát vydáváme do Orlové. Tamní restaurace Výtopna patří k vyhlášeným, a to nejen proto, že v ní nápoje a cukrovinky vozí hostům vláčky. Stejně tak zaujme pohled do jídelního lístku. Z něj nám šéfkuchařka Jitka Mikulová předvede přípravu Pečených kolínek ze selete, která se podávají s křupavým domácím chlebem. Milovníky dezertů pak potěšíme Jemným mascarpone s malinovým dipem a karamelovou trubičkou.
Jde o reprízované vydání pořadu, původní text s receptem najdete zde.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.