Pečená kolínka ze selete, mascarpone s malinovým dipem
Za zajímavými recepty se tentokrát vydáváme do Orlové. Tamní restaurace Výtopna patří k vyhlášeným, a to nejen proto, že v ní nápoje a cukrovinky vozí hostům vláčky. Stejně tak zaujme pohled do jídelního lístku. Z něj nám šéfkuchařka Jitka Mikulová předvede přípravu Pečených kolínek ze selete, která se podávají s křupavým domácím chlebem. Milovníky dezertů pak potěšíme Jemným mascarpone s malinovým dipem a karamelovou trubičkou.
Jde o reprízované vydání pořadu, původní text s receptem najdete zde.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová