Tatarák z tuňáka
Světoběžník ale především mistr kuchařského umění David Valíček je hostem dalšího vydání našeho kulinářského magazínu. Nejenže se s námi podělí o zážitky ze své profesní dráhy začínající před pár lety v Českém Těšíně a zkušenostmi z vaření pro dubajské šejky, ale také nám představí recept, ve kterém hlavní roli budou hrát mořské plody.
Tatarák z tuňáka
Suroviny:
- červená paprika-kapie
- červená cibulka
- kapary
- pažitka
- zázvor
- mořská sůl
- sezamový olej na dochucení
Příprava:
Tuňáka nejprve rozmrazíme a poté nakrájíme na co nejmenší kousky. Podobně postupujeme s dalšími surovinami: nakrájíme nadrobno červenou cibulku, kapary a pažitku. Nakonec přidáme trochu zázvoru a důkladně promícháme. Dochutíme mořskou solí a sezamovým olejem. Podáváme ihned s opečeným pečivem či pouze se zeleninou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.