Tatarák z tuňáka

Světoběžník ale především mistr kuchařského umění David Valíček je hostem dalšího vydání našeho kulinářského magazínu. Nejenže se s námi podělí o zážitky ze své profesní dráhy začínající před pár lety v Českém Těšíně a zkušenostmi z vaření pro dubajské šejky, ale také nám představí recept, ve kterém hlavní roli budou hrát mořské plody.


Tatarák z tuňáka

Suroviny:
- červená paprika-kapie
- červená cibulka
- kapary
- pažitka
- zázvor
- mořská sůl
- sezamový olej na dochucení

Příprava:
Tuňáka nejprve rozmrazíme a poté nakrájíme na co nejmenší kousky. Podobně postupujeme s dalšími surovinami: nakrájíme nadrobno červenou cibulku, kapary a pažitku. Nakonec přidáme trochu zázvoru a důkladně promícháme. Dochutíme mořskou solí a sezamovým olejem. Podáváme ihned s opečeným pečivem či pouze se zeleninou.

autoři: š.iva , Emilia Świder

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.