Tatarák z tuňáka

Světoběžník ale především mistr kuchařského umění David Valíček je hostem dalšího vydání našeho kulinářského magazínu. Nejenže se s námi podělí o zážitky ze své profesní dráhy začínající před pár lety v Českém Těšíně a zkušenostmi z vaření pro dubajské šejky, ale také nám představí recept, ve kterém hlavní roli budou hrát mořské plody.


Tatarák z tuňáka

Suroviny:
- červená paprika-kapie
- červená cibulka
- kapary
- pažitka
- zázvor
- mořská sůl
- sezamový olej na dochucení

Příprava:
Tuňáka nejprve rozmrazíme a poté nakrájíme na co nejmenší kousky. Podobně postupujeme s dalšími surovinami: nakrájíme nadrobno červenou cibulku, kapary a pažitku. Nakonec přidáme trochu zázvoru a důkladně promícháme. Dochutíme mořskou solí a sezamovým olejem. Podáváme ihned s opečeným pečivem či pouze se zeleninou.

autoři: Ivana Šuláková , Emilia Świder