Úprava rybího masa, rychlá rybí tomatová polévka
Počítáte i vy s tím, že se na vašem štědrovečerním stole objeví tradiční vánoční kapr? Nebo byste raději jinou rybu upravenou naopak zcela netradičně? Nabízíme jeden vánoční rybí recept, ale také řadu užitečných rad k úpravě rybího masa.
Rychlá rybí tomatová polévka
Suroviny:
- duhový pstruh
- šalotka
- česnek
- sůl
- rajčata
- bylinky dle chuti
Postup:
Nejprve si připravíme vývar z rybích kostí, který nám zbude ze pstruha, který jsme filetovali. Kosti necháme vyvařit, přidáme bylinky, šalotku, trochu česneku, rajčata, necháme provařit a poté přepasírujeme přes sítko. Poté pstruha nakrájíme na tenké nudličky, orestujeme na pánvi na prudko, ochutíme bylinkami, a solí a zalijeme tomatovou polévku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.