Úprava rybího masa, rychlá rybí tomatová polévka

Počítáte i vy s tím, že se na vašem štědrovečerním stole objeví tradiční vánoční kapr? Nebo byste raději jinou rybu upravenou naopak zcela netradičně? Nabízíme jeden vánoční rybí recept, ale také řadu užitečných rad k úpravě rybího masa.


Rychlá rybí tomatová polévka

Suroviny:
- duhový pstruh
- šalotka
- česnek
- sůl
- rajčata
- bylinky dle chuti

Postup:
Nejprve si připravíme vývar z rybích kostí, který nám zbude ze pstruha, který jsme filetovali. Kosti necháme vyvařit, přidáme bylinky, šalotku, trochu česneku, rajčata, necháme provařit a poté přepasírujeme přes sítko. Poté pstruha nakrájíme na tenké nudličky, orestujeme na pánvi na prudko, ochutíme bylinkami, a solí a zalijeme tomatovou polévku.

autor: š.iva

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.