Zeleninový salát s avokádem a s kuřecím masem

V našem kulinářském pořadu budeme tentokrát připravovat velmi chutné, lehké a téměř bezpracné jídlo, vhodné pro teplé letní dny. Základem je salátová zelenina, avokádo a kuřecí maso, a jeho příprava vám zabere jen pár minut.


Zeleninový salát s avokádem a s kuřecím masem

Suroviny (propočet na 1 osobu):
- avokádo 100 g
- sůl
- pepř (nejlépe bílý)
- grilovací koření
- kuřecí prso 100 g
- listový salát
- rajče 70 g
- paprika 70 g
- salátová okurka 70g
- olivový olej
- jemný ocet (balsamico nebo vinný – bílý)

Postup:
Na pánvičku si dáme olivový olej, středně rozpálíme a přidáme na nudličky kuřecí prso. Před tepelnou úpravou maso nesolíme ani nepepříme. Zatímco se nudličky restují, připravíme si zeleninový salát.
Avokádo oloupeme, zbavíme jádra a nakrájíme na nudličky, stejným způsobem naporcujeme papriku, rajče a salátovou okurku, kterou nakrájíme na půlměsíčky. Zeleninu osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a octem, jemně promícháme tak, aby se avokádo nerozlámalo.
Na talíř si připravíme lůžko z listového salátu (ledového nebo lolo). Salát nejprve omyjeme, natrháme nebo nakrájíme na menší kousky, promácháme v lehkém sladkokyselém salátovém nálevu a rozložíme na dno talíře.
Když jsou kuřecí nudličky hotové, přemístíme je na talíř nebo do misky, teprve teď osolíme a přidáme trochu grilovacího koření, promícháme.
Na lůžko z listového salátu dáme zeleninový salát, na ně dáme nakrájené opečené kuřecí nudličky, opět zakápneme lehce olivovým olejem a podáváme, nejlépe s pečivem.

autor: š.iva

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, šéfredaktorka Radia Wave

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.